Când vor avea loc meciurile de baraj de promovare în Liga 3

Campioanele judeţene de la Liga 4 vor putea juca anul acesta meciuri de baraj între ele pentru promovarea în Liga 3. FRF a decis recent că barajele de promovare în Liga 3, ediția 2022-2023, au loc la data de 18 iunie, respectiv 25 iunie.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat recent ”Regulamentul jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, aplicabil în sezonul 2022-2023, cu mențiunea expresă că nu se va aplica regula golului în deplasare!”.

Dacă în primăvara anului trecut, după ce multe campionate de Liga 4 din țară nu au avut loc din cauza pandemiei și a condițiilor dure impuse de ea, FRF a ordonat atunci inventarea unor turnee în timp record pentru desemnarea unor reprezentante județene care să participe la un baraj de promovare/menținere în Liga 3 cu cele mai slabe formații din acest eșalon, după cum a informat liga2.ro.

În această vară lucrurile par să revină la normal, cel puțin așa cum se prezintă acum. FRF a decis să se revină la regulamentul gândit înainte de izbucnirea pandemiei, asta și pentru că fotbalul județean s-a putut relua între timp și AJF-urile, respectiv AMFB-ul vor putea da reprezentante la barajul din această vară.

Cele 42 de campioane au fost împărțite în mod egal în șapte regiuni, şi au rezultat câte trei baraje în fiecare regiune, deci un total de 21 de dueluri și, totodată, 21 de învingătoare care vor promova în Liga 3.

Meciurile de baraj rezultate din împerecherea stabilită deja prin tragere la sorţi sunt programate să aibă loc în data de 18 iunie 2022, ora 18:00, turul, respectiv 25 iunie 2022, ora 17:30, returul. La baraj merge doar ocupanta locului 1 din Liga 4, dacă îndeplinește condițiile de participare.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 2-12 iunie 2022.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: