Când vor fi asfaltate drumurile din Rânca

Drumurile din Rânca ar putea rămâne la fel de proaste și în acest an. Deși există proiecte depuse de cele două primării care administrează stațiunea montană, încă nu a venit răspunsul de la comisia care le analizează. Astfel că în acest an sunt slabe șanse ca drumurile interioare din Rânca să poată fi asfaltate. Doar Primăria Baia de Fier a reușit să obțină fonduri pentru îmbunătățirea infrastructurii, însă doar pentru jumătate din stațiune, aceasta fiind zona pe care o administrează.

Primăria Baia de Fier are deja un proiect aprobat. 11 milioane de lei vor fi folosiți pentru infrastructura din Rânca. Și Primăria Novaci așteaptă răspunsul comisiei care analizează proiectele depuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „Baia de Fier are un contract de finanțare semnat în valoare de 11 milioane de lei. Are toate autorizațiile necesare. Din ce am discutat cu domnul primar (n.r. al orașului Novaci) este la faza de studiu geotehnic pentru că este obligatorie. În ceea ce privește Primăria Novaci, a depus un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală în cuantum de 18 kilometri, drumuri care includ toată zona Rânca și drumurile interne din Novaci. Și dacă sumele nu vor fi suficiente, o să fie finanțat în două etape astfel încât Rânca să fie o prioritate”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Șansele ca drumurile din Rânca să fie asfaltate în acest an sunt foarte mici. „Mi-e greu să spun dacă încep lucrările în acest an sau când vor fi semnate contractele de finanțare. Primarii așteaptă semnarea unor contracte prin PNDL”, a mai explicat Cosmin Popescu.

Infrastructura este unul dintre lucrurile de care se plâng cabanierii din zonă, dar și turiștii care vin la Rânca. Drumurile sunt pline de gropi, iar după fiecare zăpadă apar noi „cratere” în asfalt. Străduţele din interiorul staţiunii sunt din pământ şi greu accesibile.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: