Update: Instituția Prefectului Gorj anunță închiderea Transalpinei

Prefectura Gorj a anunțat, ptrintr-un mesaj semnat de prefectul Cristina Cilibiu, că șoseaua Transalpina se închide. ”Pentru siguranța participanților la trafic și conform ultimelor prognoze meteorologice s-a luat decizia ca, începând de astăzi, 17 Noiembrie 2022, ora 07:00, pe sectorul de drum DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului ( Km 34+800 - Km 59+800 ) să fie interzisă circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule.
Recomandăm conducatorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale”.

Știrea inițială: Cine n-a apucat să traverseze cea mai înaltă șosea montană de la noi trebuie să aștepte până vara viitoare. Transalpina va fi închisă, de astăzi. Ultimii turiști s-au bucurat de peisaje de poveste, dar și cei care au afaceri de-a lungul șoselei au avut de câștigat. Vremea bună le-a permis drumarilor să țină Transalpina deschisă până la mijlocul lunii noiembrie, o premieră a ultimilor ani.

Șoseaua care atinge 2.145 de metri înălțime ar fi trebuit să fie închisă din 20 octombrie. Pentru că a fost permisă circulația până acum nu s-au bucurat doar turiștii, ci oamenii de afaceri sau producătorii locali.

Mărioara Babu, băcița de la celebrul popas de pe Transalpina, a mărturisit că au fost sute de turiști în zona montană doar în ultimele zile.

„Ne-am bucurat foarte mult că iarna a întârziat în acest an. Nu doar turiștii s-au bucurat de frumusețea muntelui și de bucatele noastre de la stână, ci și noi pentru că am avut foarte mulți oaspeți. Și weekendul trecut, a fost plină stâna. Nu ne așteptam să mai vină lumea, dar au aflat că s-a mai putut circula și au venit special să mai vadă muntele. A nins, peisajele sunt fantastice aici la munte. Noi am strâns totul și vom reveni la primăvară, când se va topi zăpada”, a spus băcița de pe Transalpina.

Și veniturile multor cabanieri din Rânca s-au mai rotunjit odată ce Transalpina a rămas deschisă mai multă vreme.

Tronsonul de drum cuprind între Rânca și Obârșia Lotrului va fi închis circulației rutiere, cel mai probabil, până în luna iunie.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: