Candidaturile pentru director de şcoală, secrete

Ministerul Educaţiei a scos la concurs posturile de directori și directori adjuncți ai unităţilor şcolare din Gorj dând posibilitatea profesorilor să candideze fără știința colegilor sau superiorilor. Chiar și așa nu oricine poate să-și depună candidatura pe platforma online, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar. Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”, a anunțat deja că nu va participa la concurs intenţia lui fiind aceea de a ieși la pensie.

Dacă ești membru al Corpului Național al Experților în Management și ai cel puțin gradul II în învățământ, poți să candidezi pentru unul din posturile de director sau director adjunct pentru o unitate școlară din Gorj. Cei care au fost sancționați disciplinar și cei care au făcut parte din Securitate, nu se pot înscrie. ”ISJ Gorj a scos la concurs peste 110 posturi, reprezentând posturi de directori și directori adjuncți. Ele pot fi ocupate de absolvenți ai unor instituții de învățământ superior iar pentru funcţia de director adjunct pot participa absolvenți ai unor institute pedagogice. Proba scrisă va fi susţinută într-o instituție de învățământ stabilită de ISJ Gorj în funcţie de numărul de participanți înscriși. La interviuri vor participa și reprezentanţi ai sindicatelor, inclusiv membri ai Consiliilor de Administrație din unităţile de învăţământ”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Nu participă la concurs

Înscrierea la concurs se face pe baza unei aplicații unde fiecare își introduce documentele scanate din care să demonstreze că îndeplinește toate aceste criterii necesare participării la concurs. Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, nu va mai participa la concurs. Spune că este timpul să se retragă din funcția de director, iar începând de anul viitor și de la catedră. ”În ceea ce mă priveşte, anii au trecut, mă apropii de încheierea activității didactice deci eu nu mai particip la concurs, voi conduce școala atât cât îmi mai permite detașarea pentru acest an, adică până se fixează noii directori. După aceea, voi rămâne la catedră până la sfârșitul anului școlar. Este ultimul an de catedră, mai există posibilitatea prelungirii, nu mai fac niciun fel de plan în acest sens pentru că sunt mai mulţi factori la o vârstă, puterea de muncă, sănătatea, ocupația de acasă și poate și dorința de a fi și altfel”, a spus Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

Obiecții

Singurele obiecții pe care le are de făcut la organizarea acestui concurs se leagă de faptul că a fost anunțat prea din timp. ”Am 15 ani și jumătate de director în fruntea Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”. Nici nu ştiu cine intenţionează să se ducă la concurs dintre colegi, este o oarecare secretomanie, probabil se feresc. Singura chestiune pe care vreau să o fac ca observaţie este că se știa de ideea că trebuie organizat concursul dar faptul că este timpul foarte scurt, bibliografia este amplă, sunt mai multe probe, cred că incomodează această lipsă de timp. De asemenea, cred că vacantarea tuturor posturilor dintr-o dată o să fie iar un dezavantaj”, a mai spus directorul de la Economic. Dosarele candidaţilor vor fi depuse electronic, în perioada 13 septembrie-2 octombrie, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe data de 12 octombrie.

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: