Căpşuni

Sănătoase pentru copii și pentru adulți, căpșunile au conținut ridicat de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamine din complexul B, acid folic, potasiu și fibre. Culoarea lor roșie indică prezența fenolilor, antioxidanți puternici care ajută organismul în lupta cu radicalii liberi și cancerul, ajută buna funcționare a inimii, reglează nivelul zahărului din sânge și au efect anti-inflamator. Mai mult decât atât, studii recente au demonstrat legătura directă dintre consumul regulat de căpșuni (în 2-3 zile pe săptămână, câte cel puțin o cană) și scăderea riscului de diabet de tip 2. S-a dovedit de asemenea că antioxidanții prezenți în căpșuni sunt eficient absorbiți de către organism la interval de o oră.

Căpșunile se numără printre alimentele cu potențial alergen ridicat. De aici recomandarea ca ele să fie consumate după ce copilul împlinește 1 an.

Atunci când cumpărați căpșuni, alegeți-le pe cele de mărime medie, de culoare roșu închis. Deși suratele lor mari și foarte mari arată tentant, căpșunile medii ca mărime sunt mai aromate.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: