Carantină la Rânca. Ce oferă cabanierii!

Tot mai multe unități de cazare din județul Gorj sunt transformate în centre de carantină. Solicitările vin chiar de la hotelieri, mai ales după ce pandemia de coronavirus le-a pus afacerile pe butuci. Printre cei dispuși să primească gorjeni în carantină sunt și cabanieri din stațiunea Rânca.

Deja, peste 200 de camere din pensiunile de la Rânca ar putea fi pregătite să primească persoane în carantină. Cabanierii au făcut deja solicitarea și așteaptă răspunsuri. „Sunt în jur de nouă structuri de cazare, cu un total de cel puțin 200 de locuri și este o soluție ca să ieșim puțin din acest impas. De aproape două luni, nu am avut mai nimic. S-a dat șomaj tehnic, dar nu am apelat la ajutorul statului. Este necesar să facem ceva pentru că nu am mai mișcat nimic”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Primul hotel care a primit gorjeni în carantină este chiar cel de la stadion, din Târgu Jiu. Un hotel de patru stele, cu condiții de lux, inaugurat anul trecut și unde, în acest moment, sunt peste 60 de oameni în carantină. Cabanierii din Rânca au studiat ce au de făcut în cazul în care vor avea în unitățile lor de cazare gorjeni întorși din zonele roșii. „Dacă vom carantina oameni aici, știm că trebuie să le asigurăm papuci, pijamale, schimbăm lenjeria la șapte zile. Se pun separat, se depozitează în magazii speciale. Dacă nu vor fi oameni cu probleme, atunci merg lenjeriile la spălat ca și până acum. Dacă vor fi cazuri confirmate, atunci lenjeriile, pijamalele, perdele, pături, tot se va arde. Avem și bucătărie acreditată, putem să și oferim mâncare la toate structurile de cazare din Rânca”, a mai explicat Constantin Pănescu.

Toate solicitările ajung la Direcția de Sănătate Publică Gorj, sunt verificate și abia apoi este încheiat un contract la finalul căruia proprietarii unităților de cazare încasează câte 230 de lei pe zi pentru fiecare cameră ocupată de persoane aflate în carantină.

În acest moment, în județul Gorj, potrivit ultimelor raportări, 331 de persoane sunt în carantină, iar alte circa 3.000 sunt autoizolate la domiciliu.

Vizualizări: 4,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: