Cârciumaru cere reorganizarea din temelii a PSD Târgu Jiu

Președintele PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, pare deranjat de declarațiile unor colegi de partid, care încearcă să acrediteze ideea că alegerile au fost pierdute în vară la Târgu Jiu din cauza unor trădări. Cârciumaru a spus într-o emisiune la TV Sud că este nevoie de reorganizarea din temelii a filialei de la Târgu Jiu, dar a explicat și cum va fi căutat viitorul candidat la postul de primar.

Reporter: Colegii dvs. vorbesc de trădări care ar fi dus la pierderea alegerilor la Târgu Jiu.

Florin Cârciumaru: Nu este nicio trădare, nu a trădat nimeni pe nimeni. Activiștii noștri nu s-au mai implicat așa cum o făceau de obicei, am tratat lucrurile superficial. Domnului Tudor îi recomand ca în calitate de președinte executiv, alături de domnul Aurel Popescu în calitate de președinte al PSD Târgu Jiu, să se ocupe să reorganizeze din temelii organizația. Asta nu înseamnă să dea afară pe cineva și să aducă pe altcineva, ci doar să își facă o analiză, să fie mai combativ, să își pregătească de acum oamenii pentru campanie. Nu discutăm acum de candidaturi pentru 2020, trebuie să o luăm din timp cu întărirea echipei, nu cu anunțarea candidatului.

Rep.: Ați făcut deja o analiză, care ar fi candidatul potrivit?

Florin Cârciumaru: Nu am făcut o asemenea analiză. Începând cu 1 ianuarie 2018 vom începe o activitate strategică pe această linie, dar în niciun caz nu facem această analiză prin declarații publice, ci se va forma o echipă care se va ocupa cu această selecție și din aproape în aproape, pe baza unor sondaje care nu o să fie făcute publice, vom demara practic activitatea de căutare și pregătire a viitorului candidat pentru 2020.

Rep.: În continuare excludeți posibilitatea ca acesta să vină din afara partidului?

F.C.: Nu. Nu vom veni cu candidat din afara partidului. Dacă în Comitetul Executiv, în Biroul Permanent, se va ajunge și la această hotărâre, candidatul respectiv nu trebuie să fi fost la alt partid. Nu este bine, din experiența pe care o am. Partidul nostru are oameni. Dar, dacă în urma sondajelor se va ajunge la concluzia că trebuie să fie cineva din afară, persoana respectivă nu trebuie să fie angajată politic.

Rep.: Cum vedeți demersurile primarului Romanescu pentru formarea unei noi majorități?

F.C.: Că domnul Marcel Romanescu încearcă să găsească o altă majoritate, stând de vorbă cu domnul Geoană, stând de vorbă cu domnul Tăriceanu, este dreptul dânsului să încerce. Dar, mergând până la a rupe alianța PSD – ALDE la Gorj, care la București funcționează așa de bine, nu cred că s-au gândit bine. Atâta timp cât la nivel central alianța funcționează foarte bine, iar ALDE crește în sondaje, fiind la guvernare, nu cred că vor rupe alianța la Gorj. Este doar o încercare a domnului Marcel Romanescu. Faptul că nu funcționează majoritatea la Târgu Jiu și Motru, vinovați sunt cei doi primari. Partidul nu trebuie implicat în actul managerial din primării. Strategia de a câștiga de partea ta consilierii depinde de fiecare primar în parte.

Rep.: Cum vedeți activitatea lui Marcel Romanescu în primele șase luni de mandat?

F.C.: Nu vreau să comentez, cei care comentează și apreciază sunt cetățenii din Târgu Jiu. M-aș bucura ca proiectele începute de mine să aibă continuitate și m-aș bucura să vină cu proiecte și mai bune. Dincolo de investiții, orașul are nevoie și de gospodărire. Dacă nu te implici, de aici pleacă în primul rând comentariile și pozitive, și negative.

Rep.: Au trecut totuși șase luni. Nu trebuia să avem și rezultate?

F.C.: Pentru dânsul șase luni au fost luni de acomodare. Vă spun că abia la al doilea mandat ești un primar care știe ce are de făcut.

Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: