Dian Popescu: Discuțiile cu el sunt degeaba și mai bine nu le port

Surse politice susțin că debarcarea lui Dian Popescu de la șefia ALDE Gorj este o chestiune de zile. Ion Iordache, Ion Ciocea și Marcel Romanescu, toți din afara partidului, ar face demersuri în acest sens. Un pariu al schimbării care s-a pus de mai multe ori în ultimul an, dar Dian Popescu a rezistat. Acesta a vorbit la Radio Infinit despre interesul acestor oameni de a adera la ALDE.

 Reporter: Dvs. ați vorbit cu Ciocea și cu Iordache să treacă la ALDE sau ei au vorbit numai cu Tăriceanu?

Dian Popescu: Nu am vorbit pentru că nu-mi irosesc timpul degeaba, întrucât niciuna din aceste persoane nu poate să vină în ALDE. Sunt membri ai altor partide și își pierd mandatele.

Rep.: Ion Iordache e liber de contract...

D.P.: Pe Ion Iordache l-am rugat eu și nu a venit. Dacă vrea să vină, partidul e deschis.

Rep.: Ar fi achiziții bune pentru ALDE Gorj Iordache și Ciocea?

D.P.: Orice membru care vine și se înscrie în ALDE este o achiziție bună. Dar, revin, domnul Ciocea este membru PSD și și-ar pierde mandatul, iar Iordache este om de afaceri și nu prea cred că vine el în acest moment să alerge prin organizații. Dar, oricine vine în ALDE, eu îl primesc cu brațele deschise.

Rep.: Unii anticipează că ar vrea funcții, că dvs. ați pleca la conducerea unei organizații din București.

D.P.: Nu am avut nicio discuție să plec de la conducerea filialei Gorj și nici să preiau o funcție la București. Ca atare, este bine că se vorbește de ALDE, înseamnă că este un partid viu, a obținut rezultate și va mai obține.

Rep.: V-a deranjat că Romanescu s-a dus direct la Tăriceanu să vorbească?

D.P.: Nu m-a deranjat pentru că eu îl cunosc, așa face mereu. S-a dus și pe la Antonescu, și pe la Alina Gorghiu. Trăiește în lumea lui. Romanescu nu poate să plece din PNL. Romanescu a avut ofertă de la mine să vină să candideze la un moment dat pe listele ALDE. Dar, Marcel Romanescu nu este un om cu care să poți face o înțelegere de ordin politic, pentru că este instabil. În momentul în care vorbești azi ceva cu el, mâine se schimbă. Ca atare, pentru mine, discuțiile cu el sunt degeaba și mai bine nu le port.

Rep.: Sunt discuții despre o nouă majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu?

D.P.: În PNL, dacă e să discut cu cineva, discut cu președintele Dan Vîlceanu. Exclus în acest moment câtă vreme există o alianță la nivel național, nu putem discuta altă alianță la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: