Cârciumaru, foc şi pară pe ministrul Energiei: Nu poţi să sperii lumea!

Senatorul PSD Florin Cârciumaru s-a supărat pe ministrul ALDE Anton Anton după ce demnitarul a prezis sfârşitul energiei pe bază de cărbune în România în 20 de ani. Parlamentarul de Gorj susţine că declaraţia ministrului nu a făcut decât să semene panică între cei 13 mii de salariaţi ai companiei şi la nivelul judeţului, în general, care depinde de soarta companiei energetice.

Florin Cârciumaru susţine că declaraţiile ministrului Energiei nu au fost deloc inspirate. Mai mult, chiar şi în acest context, tot Ministerul va trebui să caute alternative astfel încât minerii şi energeticienii să nu rămână pe drumuri. „Am taxat dur declaraţia domnului ministru Anton referitoare la faptul că CEO are viaţă până în 2040, că atunci se va termina activitatea de producţie a energiei pe bază de cărbune. Eu cred că ministrul a făcut o mare greşeală. Nu poţi să faci o asemenea declaraţie să sperii lumea, să instalezi panica. Ştim şi noi, în calitate de cetăţeni ai Gorjului, că rezerva de cărbune se diminuează, dar, ca ministru, nu poţi să faci o asemenea declaraţie pentru că în spatele scăderii rezervei de cărbune sau datorită faptului că politica energetică este obligată să se îndrepte spre o altă sursă de producere a energiei, trebuie să vorbim şi despre variante, posibilităţi de a aduce alţi investitori încât să preluăm forţa de muncă”, a declarat Florin Cârciumaru, la Radio Accent.

Senatorul consideră că salariaţii Complexului Energetic Oltenia, care susţin sistemul energetic în perioade dificile, merită mai mult respect. „Nu mi s-a părut la locul ei această declaraţie mai ales că vine din partea unui om politic. De foarte multe ori, CEO şi-a demonstrat în momente grele importanţa. De câte ori s-a apelat la producţia de energie pe cărbune ba că a fost secetă, ba că a fost iarnă, minerii au făcut eforturi foarte mari în condiţii dificile. Au lucrat şi sâmbăta şi duminica. Eforturile trebuie răsplătite şi oamenii de la Gorj trebuie să fie respectaţi”, a mai spus Cârciumaru.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: