Care este semnificația bradului de Crăciun în tradiția creștină

De departe cel mai important element din sărbătorile de iarnă este reprezentat de bradul de craciun. Atât pentru copii, cât și pentru adulți, acesta are o semnificație aparte. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc care este semnificația lui și de ce îl utilizăm pentru a prevesti venirea sărbătorilor de iarnă. În cazul în care ți-ai pregătit deja o cafea delicioasă, focul este aprins în șemineu și întreaga familie are parte de momente de neuitat, este cazul să descoperi toate informațiile necesare pentru tine. Rămâi atât de noi și descoperă care este semnificația bradului de Crăciun în tradiția creștină, astfel încât să știi care este povestea din spate!

Care este istoricul bradului de Crăciun?

Potrivit istoriei, bradul de Crăciun este posibil să fi apărut chiar înaintea sărbătorii propriu-zise. În trecut, atât egiptenii antici, cât și culturile germanice și grecii antici obișnuiau să urmeze anumite tradiții de împodobire a bradului de craciun. În zilele noastre, această sărbătoare este asociată cu Sărbătoarea Nașterii Domnului, în tradiția creștină. În alte culturi, brazii de craciun erau simboluri care puneau în evidență viața veșnică și fertilitatea. De altfel, cei de la http://www.brazicraciun.net/ îți pun la dispoziție mult mai multe informații și detalii cu privire la subiect, de unde poți să te informezi și să cunoști ceea ce s-a întâmplat acum sute de ani de zile.

De ce era considerat bradul de Crăciun simbolul fertilității și al vieții?

Conform scrierilor, bradul de craciun în diferite culturi a fost, pentru o bună perioadă de timp, considerat cel mai important simbol al vieții. Acest lucru se explică prin ciclul tipic de viață al acestuia, care se diferențiază prin tendința de a rămâne verde tot timpul anului. Astfel, oamenii îl asociau cu vitalitatea și magia, considerându-l extrem de rezistent și capabil să facă față tuturor provocărilor de peste ani.

Cum a început împodobirea bradului de Crăciun?

În comparație cu alte simboluri aferente sărbătorilor creștine, Crăciunul este frecvent asociat cu bradul de craciun. Nici nu este de mirare, întrucât simbolul este unul omniprezent și puternic, care aduce bucurie în viețile oamenilor. Potrivit tradiției, luminile bradului de craciun sunt asociate cu spiritul lui Dumnezeu, subliniind inclusiv cunoașterea și căldura iubirii pe care o resimțim în familie. De asemenea, în anumite situații, ornamentele și decorațiunile roșii sunt asociate cu sângele și sacrificiul pe care L-a făcut Hristos. În general, în vârful pomului de Crăciun se află un înger, care veghează povestea Nașterii lui Iisus.

Care este semnificația personală a unui brad de Crăciun?

În rândul populației, semnificația conferită de un brad de craciun este personală și reprezintă semnul că trebuie să fim mai buni unii cu alții. De altfel, astăzi multe dintre persoanele și familiile care sărbătoresc Crăciunul optează pentru un brad de craciun artificial, întrucât este mult mai rezistent și prietenos cu mediul înconjurător. În cazul în care încă nu ai achiziționat un model optim pentru casa ta, iata un brad artificial care s-ar potrivi de minune.

Cunoașterea semnificației bradului de craciun din perspectiva creștină te ajută să înțelegi mult mai bine această sărbătoare, precum și să îi acorzi importanța cuvenită.

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: