Cum alegem și purtăm cu stil tricouri bărbați?

Deoarece se numără printre piesele esențiale din dressingul masculin, designerii rivalizează în creativitate pentru a propune tricouri adaptate vieții de zi cu zi. Standard, clasice, rafinate sau elegante, îți spunem în cele ce urmează cum poți alege și purta cu stil un tricou.

În ciuda simplității afișate de modelele de tricouri pentru bărbați, există unele criterii de observat înainte de a trece la achiziționarea propriu-zisă.

Materiale numeroase

Nu mai trebuie să vă spunem că materialele sintetice vă fac să transpirați...mai ales vara. Drept urmare, evităm tricourile din materiale sintetice. Optăm pentru materiale naturale. Chiar dacă bumbacul rămâne preferatul multora, tricourile din in sunt și ele plăcute la atingere și ideale atunci când este cald. Cu cât cercetăm mai mult, cu atât găsim mai multe combinații de materiale interesante – mătase spre exemplu.

Cum alegem un tricou?

Chiar dacă toamna avem obiceiul să alegem hanorace pentru bărbați pentru a le purta peste un tricou, vara trebuie să acordăm o importanță sporită aspectului acestuia. Croiala este importantă deoarece reprezintă modul în care tricoul a fost gândit să vină pe tine (slim, relaxed). Trebuie să alegi o croială cât mai apropiată de constituția ta.

Cusăturile de pe umeri trebuie, în mod obligatoriu, să pice exact la îmbinarea umerilor cu corpul. În privința mărimii, un tricou nu trebuie să fie nici prea lung, nici prea scurt.

Cum să porți cu stil un tricou

Acum că ai văzut cum poți alege un tricou, vom vedea cum îl poți purta cu stil odată achiziționat.

Cel mai clasic: tricoul uni

Un tricou uni va fi fie:

 • Piesa centrală a look-ului tău, dacă are o culoare puternică,

 • Fie o legătură între elementele look-ului, datorită neutralității sale.

Poate fi folosit în orice stil adoptat, atât cu o pereche de blugi, cât și cu o pereche de pantaloni mai eleganți.

Un stil mai grafic cu tricoul cu imprimeu

Ajungem la o parte mai delicată. Chiar dacă un tricou cu imprimeuri poate veni cu o notă de fantezie trebuie să fii atent cu motivele. Ar trebui să eviți tricourile cu mesaje, desenele copilărești de pe tricou sau sloganele cu caracter sexual. Îți recomandăm motivele all over.

Un stil mai îndrăzneț: un tricou de creator

Acest tricou nu se cantonează la forma sa clasică de T. Actulamente este mai larg, mai lung, cu mâneci bufante. Croielile oversized pot veni cu puțină variatate dacă nu vrei să optezi pentru modele tradiționale.

Sursa de imagine:
BublikHaus / Shutterstock.com

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: