Cariera Meri se va închide

Reprezentanţii societăţii care se ocupă cu extracţia granitului la Cariera Meri vor să închidă exploatarea, solicitând în acest sens un aviz de mediu. Închiderea se va face prin exploatarea unei noi suprafeţe, pentru amenajarea perimetrului de închidere. Acest proces ar putea dura doi-trei ani, spune conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

S.C. Cariera Meri S.R.L, cea care extrage granitul la Bumbeşti Jiu, va face o închidere a carierei prin exploatare. Agenţia pentru Protecţia Mediului este în procedură pentru emiterea acordului de mediu în vederea închiderii carierei de granit. Numai că aceste proceduri vor lua ceva timp, spun cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Asta pentru că reprezentanţii carierei au solicitat ocuparea unei suprafeţe de câteva hectare pentru a face închiderea, însă terenul face parte din aria protejată Sit Natura 2000, drept pentru care trebuie analizat şi impactul asupra sitului. “Au depus studiul de impact şi studiul de evaluare adecvată pentru închiderea carierei, dar spune acolo, prin ocuparea unei suprafeţe de 9 hectare. Adică să ocupe 9 hectare cu defrişare ca să poată face treptele de închidere pentru că la ora actuală este un perete vertical de 100 de metri. După ce exploatează, pentru că fac şi exploatare, şi închidere, vor aşterne pământ şi vor face plantări de pomi, ce se pretează pe zona respectivă, fag, stejar”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. 

Cariera Meri trebuie să se închidă nu pentru că nu ar mai exista granit, ci pentru faptul că zona face parte din aria protejată.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: