Contract semnat la Gorj. Medicii de familie eliberează reţete şi trimiteri

Medicii din Gorj nu s-au alăturat colegilor din mai multe județe care protestează pentru că nu au primit mai mulți bani pentru cabinete. Aceștia refuză să emită rețete gratuite sau compensate. În Gorj, nu sunt probleme, deși medicii de familie se declară, în continuare, nemulțumiți de banii de care dispun și de birocrația din sistem.

Mihail Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, a explicat că, în județul nostru, a fost semnat actul adițional la contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. În ciuda protestelor anunțate la nivel central, în Gorj nu sunt înregistrate astfel de probleme. „Noi nu avem această problemă. În Gorj se dau bilete de trimitere, rețete, se fac consultații conform contractului cu Casa de Asigurări. Asta nu înseamnă că noi suntem mulțumiți. Nu! Noi suntem complet nemulțumiți de ce se întâmplă, dar avem o altă modalitate de a reacționa. Considerăm că ceea ce se face la nivel de țară nu este în acord cu punctul nostru de vedere”, a declarat Moisescu.

„Este o manipulare”

În plus, nemulțumiri există. „Protestele anunțate la nivelul țării este o chestie declarativă a unor organizații cu care noi nu avem nimic în comun. Este o manipulare. O campanie care mie, personal, nu îmi place. Repet, motivele noastre există, sunt la fel de serioase și vom avea atitudini foarte tranșante vizavi de finanțare, contractul cadru, munca medicilor în regim de permanență și concediul medicilor. Sunt cele patru puncte pentru care ne ținem serios de gâtul Casei de Asigurări. Actul adițional la contract a fost semnat, în Gorj, la data de 29 decembrie. În continuare, lucrăm pe acest act adițional pentru că contractul se încheia la data de 31 decembrie. În mod normal, cine nu a semnat acest act adițional nu mai are când să-l semneze”, a mai transmis Mihail Moisescu.

La nivelul județului Gorj, își desfășoară activitatea 200 de medici de familie.

Vizualizări: 3,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: