Casă nouă pentru două berze, în Târgu Jiu

Cuib nou pentru două berze. Câțiva localnici din comuna gorjeană Câlnic s-au mobilizat să ajute înaripatele care riscau să rămână fără locuință la o furtună mai puternică. Aceștia au realizat un cuib pe o structură metalică și au obținut ajutorul unei echipe de electricieni care a urcat cuibul cu o macara, în vârful stâlpului.

Intervenția a avut loc pe strada Bârsești, din Târgu Jiu. Un localnic a venit cu ideea când a văzut cuibul nesigur în care își făcuseră casă două berze. Acesta era așezat chiar pe stâlp și putea fi luat de vânt în orice moment.

Noul cuib este mult mai sigur și acum nici nu mai există riscul ca puii înaripatelor să cadă pe firele electrice. La acțiune au luat parte  și câțiva copii care au strâns vreascuri pentru noua casă a berzelor. Păsările și-au revendicat cuibul la scurt timp după ce a fost amenajat. „Acțiunea barza s-a încheiat cu succes. Am cerut sprijinul Primăriei Târgu Jiu, dar n-a vrut nimeni să ne ajute pentru că au spus că au de toaletat arbori prin oraș. Am cerut și sprijinul pompierilor. În final, am reușit și rezultatul contează. Mulțumim domnului Gimi, de la Electrica, pentru ajutorul nesperat. Mulțumim domnului Pele Augustin care a confecționat cuibul din bare de metal, mulțumim părinților care au venit cu copiii la această acțiune”, a fost mesajul lui Daniel Pupăzan, tânărul din Câlnic, care a mai făcut astfel de acțiuni și în localitatea sa.

Galerie foto



Vizualizări: 1,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: