Cașcaval natural, cu gust autentic franțuzesc, produs la o fermă din Gorj

Cașcaval natural cu gust autentic franțuzească, fără conservanți și preparat după rețete atent selecționate, poate fi găsit la o fermă din comuna Săcelu. Familia Dănășel a adus din Franța rețete de cașcaval pe care le prepară doar din lapte proaspăt provenit de la văcuțe crescute natural.
"Avem animale de aproximativ 20 de ani, dar nu știam ce să facem cu laptele. Le țineam mai mult degeaba, până am descoperit cum putem valorifica mai bine laptele. De aproximativ 8 ani am început să preparăm cașcaval, iar ideea aceasta ne-a venit după o excursie în Franța. Rețeta pe care o folosim este franceză. La baza sunt de fapt 3 rețete pe care le-am combinat și am ajuns la o rețetă finală. Folosim lapte doar de la animale noastre pe care le hrănim bio, fără concentrate sau alte chimicale, iar forajele pe care le dam sunt făcute la noi în fermă", povestește Alex Dănășel.
După ani de muncă, ferma din Săcelu aduce pe piață 8 sortimente delicioase. Este vorba de cașcavalul clasic, cel afumat, cel maturat în vin, cașcaval cu semințe, cu chimen, cu piper, cu șuncă și cu trufe din ferma proprie.
"Cel mai căutat este cașcavalul clasic, însă ne dorim să creăm și alte sortimente în afară de cele pe care le facem acum. Ne-am dat seama că este o afacere de viitor și ne dorim să ne menținem măcar la nivelul la care suntem acum. Cașcavalul nostru se realizează printr-o procedură mai complicată deoarece în primă fază este topit, după care se pune în forme, se lasă la rece, și după 24 de ore se scoate din forme, urmând să fie lăsat la maturat minim 10 zile", povestește Alex.
Gustul fin al cașcavalului franțuzesc produs din lapte natural direct de la fermă, este pe placul gorjenilor. Prețurile diferă în funcție de sortimente, iar cașcavalul se vinde direct de la poarta fermei, pe internet sau este livrat la domiciliul clientului dacă acesta este din Gorj.
"Cașcavalul clasic este 60 lei/kg, cel afumat – 70 lei/kg, cașcavalul maturat în Vin – 80 lei/kg, cașcavalul cu semințe de dovleac – 60 lei/kg, cașcavalul cu chimen – 60 lei/kg, cașcavalul cu piper – 60 lei/kg, cașcavalul cu șuncă – 60 lei/kg, iar cașcavalul cu trufe (trufe din plantația noastră) – 80 lei/kg. Avem și brânză de vacă proaspătă cu 30 lei/kg. Livrăm personal în anumite zone din județul Gorj și prin curier, contra cost, oriunde în țară (livrare minim 2 bucăți)", a mai spus Alex Dănășel.
Vizualizări: 1,023
Distribuie Trimite pe WhatsApp