Câștigătorii Festivalului Național de Umor "Ion Cănăvoiu"

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor "Ion Cănăvoiu" și-a desemnat câștigătorii. Ediția de anul acesta s-a desfășurat online, la fel ca în 2020.

Din cauza circumstanțelor create de necesitatea respectării tuturor normelor sociale și sanitare generate de pandemia de coronavirus și din dorința de a continua tradiția unui festival de creație umoristică al cărui impact național a fost dovedit în cele 28 ediții desfășurate până acum, evenimentul din acest an a fost organizat după un Regulament special și a avut peste 85 de concurenți din România, Moldova și Bulgaria.

Off line a fost organizat vineri 22 octombrie 2021, Salonul Internațional de Caricatură, care, la inițiativa managerului CJCPCT Gorj, se numește începând cu această ediție “Aurelian Iulius Șuță – ȘAI”.

Dintre participanții la cele șase secțiuni ale festivalului (concurs de volum, de epigrame, de parodie, de poezie umoristică, de proză scurtă și de caricatură/fotografie umoristică) juriul a acordat următoarele premii:

Premiul I epigramă – Nicolae Bunduri din Brașov

Premiul I proză scurtă –Constantin Bidulescu din Ploiești

Premiul pentru cea mai bună carte de epigramă – Ion Moraru din Vaslui

Premiul I fabulă – Vasile Larco din Botoșani

Premiul I parodie – Vasilescu Petre din Craiova

Premiul I caricatură – Codruț Duduman din Bacău

Premiul pentru cea mai bună carte umoristică – Traian Cosma din Iași

Premiul pentru poezie umoristică - Gârda Petru Ioan din Cluj Napoca

Juriul care a evaluat lucrările a fost format din Ion Popescu Brădiceni, Spiridon Popescu, Marian Dobreanu, Gabi Roșianu. Președintele juriului a fost anul acesta scriitorul Nicolae Dragoș.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: