CELE MAI BUNE JUCĂRII PENTRU PISICI. DE CE ESTE JOCUL ATÂT DE IMPORTANT PENTRU PISICA TA

Pentru pisici, jocul este unul dintre cele mai bune moduri de a te asigura că animalul de companie are o calitate ridicată a vieții. Sănătatea pisicii tale nu se rezumă doar la dieta echilibrată și la vizitele la medicul veterinar. Joaca este esențială pentru a-ți menține pisica fericită și sănătoasă.

De ce este atât de important să te joci cu pisica ta?

Inactivitatea este una dintre principalele cauze ale obezității feline, care poate duce apoi la alte probleme de sănătate. Supraalimentarea este cealaltă - iar pisicile tind să mănânce mai mult atunci când sunt plictisite și nestimulate. Așadar, poți rezolva ambele probleme cu doar câteva minute de joacă în fiecare zi.

Există și alte avantaje ale jocului! De exemplu, așa poți crea o legătură mai bună între tine și animalul tău de companie. Timpul regulat de joacă cu pisica înseamnă de obicei că felina va fi mai atașată de tine. Dacă nu interacționezi în mod regulat cu ea, își va pierde interesul sau pur și simplu te va considera doar un furnizor de hrană. Asta înseamnă că pisica ta va evita să stea în brațele tale și nu te va lăsa să o mângâi sau ar putea dezvolta alte probleme legate de nesiguranță.

Jocul nu doar că antrenează pisicile și le entuziasmează, ci le poate îmbunătăți comportamentul. O pisică plictisită va explora singură: se va urca pe perdele, va zgâria canapele și va scoate obiecte de pe rafturi. Dacă nu te joci cu ea, își va exersa singură curiozitatea, așa că dacă ești îngrijorat de mobilierul tău și de aspectul general al casei tale, socializarea prin joc este esențială.

Să înveți ce anume îți face felina fericită și ce o încântă este o experiență minunată atât pentru tine, cât și pentru ea. Învățarea reciprocă și convingerea unei pisici să participe la joc și distracție este una dintre bucuriile stăpânilor. Însă cum alegi o jucărie pisici potrivită pentru felina ta?

Ca orice altceva, modul de joacă va depinde de fiecare felină în parte. Unele pisici se vor distra dacă se vor ascunde în cutii de carton sau pungi de hârtie, altele preferă interacțiunea cu stăpânii care folosesc o jucărie pisici tip undiță. Pisica se poate bucura, de asemenea, să se joace în grămezi de hârtie mărunțită sau cu obiectele pe care le-i uitat pe masă. Diferite pisici preferă diferite tipuri și stiluri de joc care se vor schimba probabil pe măsură ce îmbătrânesc. Puii au mai multă energie și este posibil să observi o îmbunătățire a comportamentului lor dacă te joci cu ei, mai mare decât la o pisică adultă. Cheia este să încerci cu diferite jucării pentru a afla ce funcționează pentru animalul tău de companie.

Iată câteva sfaturi și idei!

Toți iubitorii de pisici au achiziționat sau au în plan să cumpere un ansamblu tip copac pentru felinele lor. Pomii de pisici le oferă acestora o serie întreagă de oportunități de a face activități recreative. În plus, au locuri în care se pot ascunde și platforme multiple pe care pot dormi, precum și porțiuni învelite în sfoară, în care își pot ascuți gheruțele. Acest fel de jucarie pisici previne ca felina să zgârie alte lucruri din casă, cum ar fi canapeaua sau perdelele.

Specialiștii recomandă, de asemenea, să folosești o jucărie interactivă, cum ar fi o baghetă de pene sau o undiță de pescuit. O contraindicație majoră sunt jucăriile cu laser, care nu le permit pisicilor să prindă nimic și le provoacă stres. Veterinarii spun că o jucărie pisici care le încurajează pe feline să „vâneze” un premiu, cum ar fi cutiile din care ele trebuie să extragă recompense sau biluțe, este întotdeauna un mod distractiv de a le implica în joc.

Ia în considerare să te joci cu pisicile regulat, în fiecare zi! După cum știu cei mai mulți proprietary de pisici, felinelor le plac ritualurile, așa că un moment ideal al zilei, pentru joacă, ar fi chiar înainte de mese. Asta le îmbunătățește pofta de mâncare a pisicilor. Trei sau patru sesiuni de 10 minute pe zi reprezintă o durată rezonabilă de joacă, spun specialiștii. Reține, totuși, că fiecare pisică este diferită și are propriile preferințe de joacă!

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: