Când va trece România la ora de iarnă în 2021

În ultimul an s-a discutat intens pe marginea eliminării orei de iarnă, însă România nu a luat măsuri cu privire la acest lucru. Acesta este însă ultimul an în care România va trece la ora de iarnă, iar acest lucru pentru că în cadrul Comisiei Europene s-a cerut renunțarea la schimbarea orei.

Până în acest moment țara noastră nu a ratificat această recomandare a Comisiei. În anul 2019, Parlamentul European vota în vederea renunțării la această practică de a schimba ora, în timpul primăverii și a toamnei.

Consiliul UE nu a primit acest obiectiv cu atâta ambiție, astfel că nu s-a ajuns la un numitor comun. În urma unei evaluări, au fost primite 4,6 milioane de răspunsuri cu privire la renunțarea schimbării orei, 84% fiind de acord.  Pentru ca acest obiectiv să fie adoptat, el va trebui să tracă de Parlamentul UE și de miniștrii blocului comunitar.

În ceea ce privește schimbarea la ora de iarnă în acest an, ea va avea loc în noaptea de 30/31 octombrie, astfel că ora 04:00  va deveni ora 03:00 ca urmare a schimbării orei.

Mulți consideră că această schimbare este de fapt, ora de toamnă, pentru că are loc în toamnă și nu iarna, așa cum arată numele. De-a lungul mapamondului, există nenumărate țări care nu utilizează această practică. Totodată, medicii consideră că această schimbare de oră ne poate afecta organismul.

Vizualizări: 5,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: