Cât e pensia de care beneficiază minerii. "Nu e nici mică, nici mare"

Între 4.000 și 5.000 de lei. Atât, spun sindicaliștii, este pensia minimă de care beneficiază cei care ies din câmpul muncii în baza Legii 197. "Nu este nici mare, nici mică", spune sindicalistul Manu Tomescu. 

Deși pare mult, o pensie de o mie de euro, mai completează liderul de sindicat nu ajunge în contextul în care totul stă sub semnul scumpirilor. „Poate că sunt și pensii mai mari de o mie de euro. Poate ajung la 6.000 – 7000, dar vorbim de personal care a ocupat funcții de conducere, șefi de carieră și alte categorii”, a mai declarat Manu Tomescu.

Peste 900 de cereri de pensionare în baza prevederilor Legii 197 din 2021 au ajuns pe masa funcționarilor de la Casa de Pensii Gorj. Peste 90% dintre acestea au fost deja aprobate, susțin reprezentanții Casei de Pensii. 

Sunt, de asemenea, analizate și peste 5.600 de cereri pentru recalcularea drepturilor la pensie în baza aceleiași legi. În ceea ce privește cererile de înscriere la pensie, până în momentul de față au fost emise peste 300 de decizii.

Vizualizări: 2,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: