Cât orez trebuie să se pună la sarmale!

Pentru ca sarmalelel tale să aibă gustul și consistența potrivite trebuie să știi cât orez se pune la un kilogram de carne pentru sarmale. Dacă greșesc cantitatea de orez din sarmale proporția dintre carne și orez va duce la un alt gust al sarmalelor.

Sarmalele reprezintă una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești. Se prepară dintr-un amestec de carne tocată, cu orez și nelipsitele condimente, amestec care se învelește într-o frunză de varză murată, varză albă opărită sau frunze de viță de vie. Sarmalele se pun apoi în cuptor, iar multe gospodine adaugă în oala de lut sau vasul în care le fac și bucățele de carne afumată pentru mai multă savoare.

Pentru fiecare kilogram de carne tocată se pun doar 100 de grame de orez. Dacă sunt două kilograme de carne, se vor pune 200 de grame de orez și tot așa. Înainte să fie pus în amestecul de sarmale, orezul se spală în 2-3 ape și se lasă la scurs.

Cantitatea de orez care se pune la sarmale este esențială pentru succesul preparatului. De aceea este nevoie de multă atenție când se pune orez în amestecul de carne. Dacă se pune prea mult orez, sarmalele ies uscate, greu de mestecat și cu un altfel de gust. Dacă e prea puțin orez în sarmale, acestea se fac prea moi sau prea tari.

Orezul pus în amestecul de sarmale le oferă o consistență mai bună și mai plăcută și le face mai sațioase și mai savuroase. Orezul din carnea de la sarmale ajută la menținerea umidității în timpul gătirii, astfel încât să nu se usuce prea tare și să devină prea fade.

Vizualizări: 14,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: