Cât timp se poate păstra peștele gătit la frigider!

Este știut deja faptul că peștele e mai sensibil decât celelalte produse alimentare. Din acest motiv trebuie să știm ce termen de valabilitate are peștele după ce l-am gătit și la ce riscuri se expun cei care îl consumă, odată ce acest termen a fost depășit.
Peștele este recomandat de specialiști, având numeroase proprietăți pentru sănătate, și poate fi gătit în diferite moduri. Trebuie însă alese cu grijă cantitățile atunci când îl pregătești, pentru că dacă nu-l mănânci pe tot, termenul de valabilitate nu este prea mare.
Peștele este un aliment bogat în substanțe nutritive, recomandat de către nutriționiști însă este și un produs care se strică rapid. Explicația constă în faptul că în apă, mediul din care provine, se înregistrează temperaturi diferite față de aer, presiuni distincte și variații în concentrația de oxigen.
Astfel, după ce este scos la aer, peștele devine ușor perisabil, căci la schimbarea mediilor, microorganismele se dezvoltă cu rapiditate.
Peștele e cu atât mai sensibil decât celelalte produse, trebuie să fie bine preparat termic și îl consumăm cel târziu a doua zi, nu încercăm să ne facem provizii de pește gătit la frigider, atenționează specialiștii.
Odată ce ai gătit peștele, asigură-te că îl poți mânca rapid, pentru a evita riscurile. În plus, nici congelarea nu reprezintă cea mai bună soluție pentru a păstra peștele un timp îndelungat.
Clostridiile sunt bacterii specifice peștilor, motiv pentru care aceștia se consumă proaspeți. Lăsat în aer, peștele dezvoltă rapid histamină, o substanță asociată reacțiilor alergice.
Murarea în oțet, conservarea în ulei sau saramură, afumarea, sărarea și uscarea sunt, în schimb, metode de conservarea care mențin calitățile nutriționale ale peștelui. În congelator, lipidele prețioase din pește se deteriorează. Acestea sunt grăsimi polinesaturate, cu proprietăți antiinflamatorii și rol protector pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge.
Vizualizări: 1,409
Distribuie Trimite pe WhatsApp