Câți gorjeni fac agricultură ecologică

Agricultura bio prinde tot mai mult teren și în județul Gorj. La propriu. Sunt peste 150 de gorjeni care s-au înscris pe lista celor fac agricultură ecologică și care primesc subvenție pentru asta.

 

Au de întrunit și condiții mai riguroase. Nu au voie să stropească plantațiile cu substanțe chimice și toată marfa este verificată înainte să fie vândută.

 

Pe lista gorjenilor care fac agricultură ecologică se regăsesc fermieri care au plantații de muri, zmeură, livezi de pomi fructiferi, aronia, legume, ciuperci sau cereale.

 

“Avem 151 de fermieri care au accesat măsura de agricultură ecologică și îi așteptăm până pe 31 mai pentru că s-a prelungit termenul. Sunt contactați toți potențialii beneficiari. Anul trecut, am avut 168 de fermieri înscriși în agricultura ecologică. Se merge numai pe substanțe biologice, nu se folosesc substanțe chimice de sinteză, pentru a fi certificate din punct de vedere biologic. Se ridică probe, merg la laborator. Sunt eșantioane de probe care se ridică de organismul de inspecție și certificare în prezența inspectorului pe agricultură ecologică de la nivelul Direcției Agricole Județene. Avem și un mare producător care face export de ciuperci. Este o firmă din Bumbești-Jiu, face export de ciuperci în Uniunea Europeană”, a declarat Valentin Priporeanu, directorul Direcției de Agricultură Gorj.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: