”Festivalul cireșelor” de la Rugi va fi fără cireșe anul acesta

„Festivalul cireșelor” va fi organizat și anul acesta în satul Rugi din comuna Turcinești, dar fără cireșe. Deși zona este cunoscută la chiar și nivel național ca fiind ”patria cireșelor”, vremea nu a fost blândă anul acesta cu fructele copilăriei. Autoritățile locală încă mai speră ca fructele care se coceau la finele lui iunie să nu fi fost afectate de temperaturile scăzute.

Autoritățile locale din comuna Turcinești vor să păstreze tradiția și organizează și în acest an ”Festivalul cireșelor” deși nu vor fi fructe ca în anii trecuți. Evenimentul este programat să se desfășoare în duminica Rusaliilor în poiana ”La bancă”.

”Festivalul se va ține în data de 4 iunie, chiar în duminica de Rusalii pentru că, în trecut sătenii din satul Rugi coborau la horă , mai socializau și se simțeau bine. Am decis să facem festivalul în această zi pentru că dacă tot cireșe nu sunt, măcar oamenii să mai socializeze, să se mai întâlnească și să asculte muzică. O să fie un spectacol susținut de elevii și tinerii din comună, dar o să avem și câțiva interpreți cunoscuți. Până la această dată a confirmat prezența la festival Nicu Fîciu”, a declarat primarul din Turcinești, Dumitru Modrea.

Este primul an când în satul Rugi, nu sunt cireșe. Au mai fost ani cu producție slabă, dar niciodată plantațiile nu au fost afectat în felul acesta.” Vreau să vă spun că cireșele  unt extrem de puține sau chiar deloc. Din ce am discutat cu sătenii și din ce am văzut în teren, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Cireșe de mai nu sunt, noi sperăm totuși, cu ajutorul lui Dumnezeu să avem măcar câteva din cele se coceau la finalul lui iunie”, a mai spus  edilul din Turcinești.

Pentru o mare parte din locuitorii din satul Rugi, producția de cireșe le asigura o parte din traiul pe un an, banii proveniți din vânzarea acestora fiind unica sursă de venit.

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: