Caută bani să asfalteze un drum forestier. Primar: Oamenii se vor caza în Gorj ca să schieze în Straja

Un primar din Gorj încearcă din răsputeri să identifice o sursă de finanțare să termine de asfaltat un drum forestier care leagă județul Gorj de stațiunea Straja. Primarul din Runcu a început modernizarea drumului spre stațiunea montană pe Valea Susenilor însă are nevoie de bani pentru a finaliza investiția.

Investiția îndrăzneață a fost demarată deja de autoritățile locale din Runcu, însă proiectul este stopat din cauza lipsei banilor.

”Deși este greu de crezut, nu există în România nicio sursă de finanțare, pe nici un program, pentru modernizarea drumului forestier. Nu putem schimba nici destinația drumului.  Noi l-am primit în administrare prin ordin de ministru. Am asfaltat o parte din el dar ne-am blocat pentru că nu avem bani. Dacă acest drum ar fi asfaltat în totalitate de la Runcu la Straja am face 40 de minute. Ce am reușit să asfaltăm până acum, am făcut cu fonduri europene”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.

Unul dintre cele mai mari vise ale edilului din Runcu, este ca turiștii să se cazeze în Runcu și să schieze la Straja. ”Nici nu vă dați seama ce ar însemna pentru comuna Runcu, dar și pentru județul Gorj, asfaltarea acestui drum care are 16 de kilometri în total. Nici nu vă imaginați câți oameni vor să construiască la Runcu pensiuni și cabane. Ce ar însemna pentru comună ca turiștii să se cazeze și să plătească la Runcu și să schieze în Straja”, a mai spus edilul Adi Câmpeanu.

Autoritățile locale din Runcu lucrează și la un proiect pentru dezvoltarea la Runcu a unei stațiuni montane, care s-ar putea lega de Straja. 

Vizualizări: 5,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: