Cornulețe cu mac şi ciocolată

Cornulețele cu mac şi ciocolată constituie o reţetă care se prepară de regulă în zile de sărbătoare, având un aspect festiv prin modul lor de prezentare. Macul este mai puţin folosit la noi în ţară unde sunt preferate nucile.

Atunci când vă pregătiţi de sărbătoare şi aveţi nevoie de mai multe feluri de prăjituri puteţi apela şi la reţeta de cornuleţe cu mac şi ciocolată, un sortiment de dulciuri de casă relativ uşor de preparat dar care au un gust deosebit mai ales pentru cei care sunt obişnuiţi cu macul în dulciuri.

Ingrediente:

    150 grame unt moale

    75 grame zahăr pudră

    2 gălbenușuri

    esență de vanilie

    70 grame mac măcinat

    250 grame făină

    100 grame ciocolată amăruie

Mod de preparare: Mixăm untul câteva secunde, acesta fiind la temperatura camerei, deci ușor moale, altfel se lucrează greu cu el. Adăugăm apoi zahărul pudră și mai mixăm câteva minute, până obținem o cremă spumoasă. Adăugăm vanilie și gălbenușurile și omogenizăm. Urmează macul măcinat, fiind foarte important să îl măcinaţi înainte.

La final punem făina și formăm o bilă mare pe care o punem într-o pungă și-o dăm la rece cel puțin 30 de minute. Formăm apoi bile pe care le modelăm în formă de cornuleț şi apoi le coacem 15-20 de minute la foc mediu. Opțional, topim ciocolata la bain marie și trecem prin ea capetele fiecărui cornuleț pentru a arăta mai festiv. Lăsăm apoi pe un grătar sau pe hârtie de copt să se întărească ciocolata. Cornulețe sunt ușor de tot sfărâmicioase, sunt bogate în mac și au un gust interesant.

Vizualizări: 955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: