Ce a făcut bărbatul din Runcu înainte de a-și ucide mama

O crimă oribilă a avut loc în noaptea de luni spre marți în localitatea Runcu, judeţul Gorj. Un bărbat în vârstă de 31 de ani şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de topor în zona capului şi a gâtului. Cunoscut de către vecini cu afecţiuni psihice, bărbatul era un consumator înrăit al alcoolului, acesta fiind principalul factor al faptei comise.

După mai multe ore petrecute la bar, bărbatul a mers spre casă cu chef de scandal. În miez de noapte s-a luat la ceartă cu mama sa, o femeie în vârstă de 53 de ani. Femeia nici nu avea habar ce urma să se întâmple. Odioasa crimă s-a petrecut în faţa casei, acolo unde bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri de topor.

Vecinii familiei cu pricina susţin că bărbatul avea probleme psihice, însă alcoolul i-a accentuat boala. Tot localnicii spun că existau scandaluri în mod repetat în familia acestora.

”Se certau des, da. Pe baza consumului de alcool de cele mai multe ori (...) Nu era violent aşa. Mergea la muncă. Nu ştiu să se fi bătut cu cineva până acum sau să fi făcut vreo crimă”, au spus câțiva localnici.

Cel care a anunţat poliţia a fost chiar un vecin. ”Aseară a venit mama la mine, nu mai ştiu ora exactă şi era cu vecinul de aici de peste drum ş i-am dat telefonul să sune la poliţie”, a spus o femeie.

Alţii spun că are o afecţiune de când era copil, însă era un băiat muncitor. Sunt şi localnici care spun că ar fi putut să fie şi alte victime. 

”El are un handicap de mic copil şi nu trebuia să mai bea. Dacă ieşeam aseară din casă şi auzeam zgomot, poate că se întâmpla altceva. Pentru că eu îl întrebam ce face acolo şi poate atunci el mă lovea cu ceva (...) Ea nu era o femeie rea. Era comunicativă, ea ducea tot greul în spate, asta e problema”, au mai declarat alți vecini.

Procurorii spun că nefericitul eveniment s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool. ”S-a reţinut că acesta, în dimineaţa acestei zile 10 august 2021, cu un topor a aplicat mai multe lovituri victimei, mamei sale în vârstă de 53 de ani, lovituri care au condus la decesul acesteia. Din cercetările efectuate până în prezent, fapta a fost comisă pe fondul consumului cronic şi excesiv de alcool. Pentru stabilirea adevărului, se va dispune probabil şi examinarea psihiatrică”, a spus Cristina Ciobanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.  

Bărbatul a primit măsura arestului preventive pentru 24 de ore. Acesta va fi examinat şi psihologic pentru fapta comisă.

Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: