Ce a ucis copilul de trei ani: șaorma sau sistemul medical?

Tatăl băiețelului de trei ani și jumătate care a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai probabil din cauza unei toxiinfecții alimentare, a povestit la Pro TV drama prin care a trecut. El și soția lui au cumpărat vineri seara mâncare de la un fast-food. Bărbatul și copilul au început să se simtă rău.  ”Singurul lucru care ne leagă pe toţi trei este kebabul. Mi s-a făcut foarte rău. S-a dus sus înapoi la băiat. După 5 minute, a coborât şi ea cu vărsături, vomitând”, a povestit tatăl copilului.

Părinţii au chemat de două ori ambulanța. Au venit, la două ore distanţă, salvări private cu medic. ”A venit ambulanţa, ne-a făcut la toţi trei câte o injecţie. Am sunat la 112 la opt fără 10, să chem ambulanța din nou. Au constatat că nu au ce să facă şi că ne trebuie o ambulanţă mai mare.”

Medicul de pe a doua ambulanţă privată a cerut din centru o salvare neasistată, adică doar cu şofer. Părinţii nu ştiau acest fapt şi după alte trei ore o vecină a hotărât să îi ducă la spital cu maşina ei. ”La ora 12 am sunat eu la ambulanţă să întreb unde este, pentru că este foarte rău băiatul. Sufla destul de greu, avea buzele vinete, îşi pierduse puterea. A venit ambulanţa, dar doar cu şofer. Fără asistent, fără doctor pe ambulanță”, a spus tatăl copilului. S-au întâlnit pe drum şi cu salvarea, în parcarea unui magazin.

Serviciul de Ambulanţă Bucuresti-Ilfov a declanşat o anchetă internă, ca să lămurească dacă operatorul care a preluat apelurile succesive ale tatălui, întrebând de ce nu ajunge salvarea, l-a informat pe medicul coordonator că starea copilulului s-a agravat.

Tatăl spune că şi la spital lucrurile au mers prost: ”În camera de resuscitare nu aveau ce le trebuia. Balon, defibrilator, au mers în altă parte. Când l-au preluat era încă viu. Tot îmi spuneau doctorii că nu e bine, nu e bine. Îl consultau asistentele şi el s-a întors cu spatele, să îl lase în pace”.

Părinţii vor depune luni plângere penală. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că investighează cazul.

Vizualizări: 22,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: