Ce are de ascuns Complexul Energetic Oltenia

Administraţia Complexului Energetic Oltenia refuză pur şi simplu să comunice şi cu sindicatele, şi cu presa, şi cu administraţia locală din Gorj. Un astfel de refuz sistematic nu poate însemna decât două lucruri: ori nu ştiu ce fac şi îşi ascund bâjbâiala, ori ştiu bine ce fac dar nu trebuie să ştim şi noi.
Prima surpriză neplăcută a fost când CE Oltenia a refuzat să spună cât din fondul de salarii economisit anul trecut a fost distribuit salariaţilor. Ni s-a răspuns, în scris, că informaţia nu e publică. Alte întrebări, cum ar fi cea legată de sumele încasate de fostul director Medinţu pentru a părăsi funcţia, au fost pur şi simplu ignorate de biroul de presă.
De aproape o săptămână Pandurul încearcă să afle care este programul privind şomajul tehnic pe trimestrul al doilea, din cele trei variante date pe piaţă de sindicate. Biroul de presă tot dă vina pe şefii care nu au timp să răspundă. CE Oltenia a ignorat şi toate întrebările legate programul de restructurare, pe motiv că nu este finalizat, dar şi de interviurile susţinute pentru ocuparea funcţiilor de directori de cariere. Este vorba de directorii numiţi în februarie şi revocaţi după zece zile, că şi-a dat brusc administraţia seama că e mai bine să organizeze concursuri transparente până la finalul lunii martie. Luna martie aproape se termină, dar concursurile au fost atât de transparente, că nu le-a văzut nimeni. Ştiţi ce spun oamenii din companie? Că numirile de directori au fost revocate pentru că noua şefă de la Resurse Umane uitase să le înceteze mandatele vechilor directori şi erau câte doi pe post. Aşa că s-a ales formula asta cu revocarea în vederea organizării de concursuri transparente.
Transparenţa cu care se lăuda directorul Ciobotărică la instalarea în funcţie nu există. Au trecut patru luni de când este director şi nimeni nu ştie ce plan are cu această companie. Directorii refuză să dea declaraţii, biroul de presă nu funcţionează, liderii de sindicat ştiu mai puţin decât ziariştii şi aşa mai departe. Cine se cred aceşti oameni care conduc o companie de stat, cu 15.000 de salariaţi, care şi cum ar fi SRL-ul lor de apartament? Măcar Ciurel povestea la televizor toate prostiile pe care le făcea, se mai putea îndrepta ceva, cei de acum ascund tot, crezând că astfel lumea nu le va vedea greşelile. Mai devreme sau mai târziu, adevărul va fi aflat.

Vizualizări: 2,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: