Cioloş, a treia cale?

Un site specializat în ştiri pe surse care de multe ori se confirmă, dar nu întotdeauna, vorbeşte despre faptul că imediat după alegerile locale o să apără un curent sau un partid numit A treia cale, care va susţine guvernul Cioloş pentru încă patru ani.

Guvernul Cioloş a făcut câţiva paşi pentru o reformare profundă a statului. Paşi mici, încă este la nivel de strategii, nu are cum să finalizeze reformele până în toamnă. Cu atât mai puţin să poată da şi rezultate aceste reforme. Cioloş a abordat tema sărăciei într-o ţară în care politicienii rămân limitaţi la atacurile între ei. Cioloş a vorbit despre reforma administrativă, despre desfiinţarea consiliilor judeţene, despre unificarea comunelor mici, teme cu care aleşii locali nu prea sunt de acord. Cioloş a promis că va finaliza legea salarizării bugetare, care se pare că îi va nemulţumi pe unii bugetari de lux.

Cioloş evită să fie populist şi este greu de presupus că poate câştiga într-o ţară în care electoratul parcă cere să fie minţit pentru a se prezenta la vot. Dar, dacă a reuşit el Iohannis, care este mult mai rigid şi chiar mai puţin inteligent decât Cioloş, mă gândesc că şi actualul premier poate fi o locomotivă pentru viitoarea formaţiune.

Actualul premier a cam spus că nu se gândeşte la mai mult de un an în această funcţie. Dar, realitatea românească îl obligă să încerce să pună bazele unei mişcări politice. Vechile partide arată pe zi ce trece că sunt incapabile să se reformeze, iar politicienii rămân în mare parte nişte circari. Dacă nu vrem ca România să mai piardă încă patru ani, ar trebui să ne rugăm ca Dacian Cioloş sau alt personaj asemănător să se implice în viaţa politică.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: