Ce este de fapt marțipanul si ce conține. Adevărul despre pasta de pe torturi pe care toată lumea o mănâncă

Ce este marțipanul și ce conține, de fapt, această pastă folosită atât de mult în cofetării.

Foarte multe dulciuri de casă sau din comerț sunt cu marțipan, dar nu sunt mulți cei care știu ce este de fapt acest produs atât de utilizat în produsele de cofetărie din toată lumea. Ce este marțipanul și ce conține el, de fapt.

Marțipanul este făcut din migdale măcinate, zahăr și diverse arome ori culori.

A fost inventat de egipteni (care îl considerau hrana zeilor), apoi adus în Europa de către perși și romani, în perioada Romei antice. Marțipanul conține pudră de migdale, zahăr, albuș de ou și diverse arome. Este un produs maleabil din care se fac figurine folosite pentru decorul prăjiturilor și torturilor din lumea întreagă. Printre aromele folosite la prepararea marțipanului se regăsesc apa de trandafiri sau siropul de stânjenei.

Ce este marțipanul și ce conține. Adevărul despre produsul din cofetării
Marțipanul se face din zahăr topit cu glucoză lichidă in care se adauga făină de migdale. E un produs dens și putin lipicios, folosit și pentru a îmbrăca torturi. Textura și gustul date de migdale il fac inconfundabil. Totuși, mulți îl confundă cu pasta de migdale, care conține mai puțină făină de migdale, e moale și se folosește de obicei în interiorul prăjiturilor, nu deasupra lor.

Citeste AICI adevarul despre martipan, pasta de pe torturile din cofetarii

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: