CE Oltenia are termen pentru a prezenta proiectul de buget sindicatelor

Sindicatele și administrația CE Oltenia trebuiau să se întâlnească marți, 17 ianuarie, pentru a discuta referitor la demararea negocierilor privind încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă (CCM). Ședința a fost amânată, asta pentru că managerul interimar al companiei, Sorin Boza, a fost chemat la București, să ia parte la ședința Comandamentului de Iarnă.
Conform sindicaliștilor, ședința comisiei mixte ar urma să aibă loc miercuri. Liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME) spun că CE Oltenia are un termen pentru a prezenta sindicatelor proiectul de buget pe anul 2017. "Cu cel puțin cu 45 de zile înainte de expirarea Contractului sunt obligați să înceapă negocierea. Ar trebui ca de la 1 februarie să începem. Noi am trimis adresă prin care solicităm o serie de informații, așa se face negocierea, nu ca la piață cum fac cei de la Univers. Proiectul de buget ar trebui, pe ordonanța 26, să ni-l prezinte până în 25 ianuarie", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
Sindicaliștii din Federația Univers și Energetica ia în calcul varianta prelungirii cu încă un an a actualului CCM. Cei de la FNME spun că nu vor semna actul adițional dacă se va ajunge în această situație. "Majoritatea din federația noastră nu vor. Aici sunt carierele care dau cel mai mult și primesc cele mai proaste salarii. Să o creadă Marciuc că mai e posibil așa ceva", a explicat liderul FNME.

Vizualizări: 565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: