CE Oltenia își evaluează bunurile pentru împrumutul din trezorerie

Complexul Energetic Oltenia anunță că va achiziţiona servicii de evaluare a bunurilor mobile şi imobile. Este vorba de utilaje, clădiri sau construcții care vor constitui garanție pentru împrumutul necesar achiziționării certificatelor de emisii gaze cu efect de seră pentru anul 2019.

Va fi, de fapt, o negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare.

Ofertele se vor depune la Registratura CE Oltenia până la data de 10 ianuarie, ora 12.00. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut dintre ofertele admisibile.

Serviciile de evaluare se vor presta la sediul executiv al CE Oltenia, la Direcția Minieră și la termocentralele din Rovinari și Turceni. Rapoartele de evaluare se vor preda până la data de 25 februarie.

Potrivit memorandumului adoptat de Guvern pe final de an, CE Oltenia va primi un împrumut sub forma unui ajutor de salvare, în sumă de 1,2 miliarde de lei, pentru a putea plăti certificatele de CO2.

Urmează ca în termen de șase luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie să ramburseze împrumutul, fie să prezinte un program de restructurare pe care Guvernul îl va notifica Comisiei Europene în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare.

Vizualizări: 1,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: