Boza, despre închiderea carierelor: Se închid natural, nu le închidem noi

Patru cariere de cărbune din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor dispărea în doar câțiva ani. Informația a fost confirmată și de managerul companiei. Sorin Boza a transmis că este vorba de Carierele Rovinari, Peșteana, Lupoaia și Husnicioara, care urmează să se închidă natural pentru că își vor termina rezerva de cărbune.

Prima carieră care își va închide porțile este Cariera Rovinari. Până la sfârșitul anului viitor, nu se va mai vorbi de aceasta. “În perioada următoare, se închid unități de producere de cărbune, cariere, natural. Nu le închidem noi. Spre sfârșitul anului 2021, Cariera Rovinari își termină rezerva. În anul 2024, Cariera Peșteana își termină rezerva. În 2026, Cariera Lupoaia își termină rezerva. În anul 2024, Cariera Husnicioara, la fel. Sunt patru unități care își închid activitatea natural. Nu forțat”, a explicat Sorin Boza, managerul companiei.

Boza a adăugat că, în câțiva ani, Carierele Roșiuța și Jilț se vor uni și, de aici, va fi dus cărbunele către Termocentrala Turceni. „Vom construi cele patru blocuri pe cărbune: Craiova II, un bloc de 200 pe gaze, se termină în 2025. Blocul 8 la Ișalnița se finalizează în 2025 și blocul 7, în 2026 și blocul 3 din Turceni, care se va termina la sfârșitul anului 2025, începutul anului 2026. Astăzi transportăm cărbune de la Lupoaia și Roșiuța. Se termină Lupoaia, rămânem cu Roșiuța. Roșiuța ajunge natural peste deal de Jilț. Se dezvoltă spre Jilț. Până în 2026, Jilț Nord și Roșiuța vor fi unite. Vom duce din Roșiuța către Turceni. Nu mai ducem deloc către Motru. Rămân Jilț Nord, Jilț Sud, Roșiuța, pentru Turceni”, a mai transmis Boza, la Tele3.

Vizualizări: 5,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: