CE Oltenia, obligat de instanță să refacă gospodării distruse de 15 ani

Complexul Energetic Oltenia este obligat de instanța de judecată să refacă șapte gospodării din satul Seciuri, afectat de alunecările de teren din urmă cu 15 ani. Compania a alocat acum 1,6 milioane de lei pentru construirea caselor. Nu este prima hotărâre dată în acest sens, prin care membrii Asociației de sinistrați din satul Seciuri au avut câștig de cauză, iar compania este obligată să le construiască locuințele.

Alunecările de teren din luna mai 2006, care au zguduit satul Seciuri, au distrus atunci 190 de gospodării și sute de localnici au rămas sub cerul liber. Au stat o perioadă pe la rude sau în modulele puse la dispoziție de autorități, până când Guvernul le-a construit case în cartierul de sinistrați de la Albeni.

O parte din cei afectați au acceptat cu ușurință casele modeste puse la dispoziție de Guvern și s-au mutat în ele, dar au fost și localnici din Seciuri care le-au refuzat pentru că erau nesemnificative în comparație cu locuințele pe care aceștia și le construiseră în satul afectat de alunecările de teren.

S-au organizat într-o asociație și au demonstrat că alunecările de teren s-au produs din cauza activității miniere din zonă și au obligat Complexul Energetic Oltenia să le refacă gospodăriile.

”Cred că în această asociație sunt aproximativ 96 de cetățeni din satul Seciuri care au chemat în judecată Complexul Energetic Oltenia pentru a le reface gospodăriile. Sunt mulți care au câștigat și la început au negociat cu cei din complex să le dea banii. În primă fază așa s-a procedat și oamenii și-au cumpărat fie apartamente, fie și-au făcut case în regie proprie. Apoi, din ce am înțeles de la oameni, juriștii de la CEO nu au mai fost de acord cu aceste negocieri, pentru că instanța a obligat complexul să construiască aceste locuințe, nu să-i despăgubească pe oameni. În baza primelor procese câștigate s-au tot făcut acest gen de acțiuni în urma cărora instanța a obligat Complexul Energetic Oltenia să le refacă oamenilor gospodăriile afectate de alunecările de teren”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Complexul Energetic Oltenia a alocat din nou sume de bani pentru refacerea a șapte gospodării, asta după ce Curtea de Apel Craiova a obligat compania energetică în acest sens. Este vorba de 1,6 milioane de lei bani repartizați pentru construirea unor noi locuințe.

Lucrarea a fost scoasă la licitație de compania energetică, iar firmele care sunt interesate de construirea caselor pot depune ofertele până pe data de 2 august.

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: