CE Oltenia reia livrările către Colterm

Veşti bune pentru minerii de la cariera Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia, care au stat anul acesta nu mai puţin de 4 luni în şomaj tehnic. Vor avea de lucru în următoarele luni. Compania energetică a încheiat un contract cu societatea Colterm SA din Timişoara pentru livrarea de cărbune de la cariera mehedinţeană. Este vorba de 200 mii tone. O mică parte din cantitatea contractată de termocentrala din Timişoara de la CE Oltenia va fi livrată de la cariera Lupoaia.

Liderii sindicali de la cariera Husnicioara sunt de părere că în numai câteva zile vor începe să livreze materie primă pentru termocentrala din Timișoara. Astfel, minerii de la cariera mehedințeană vor avea de lucru pentru câteva luni de aici înainte. A rămas ca beneficiarul cărbunelui să stabilească operatorul feroviar cu care va transporta materia primă din Mehedinți în Timișoara. Este vorba de 150 mii de tone de cărbune ce va fi livrat de la Husnicioara în perioada noiembrie-februarie. "Contractul acesta înseamnă pentru noi o gură mare de oxigen. Consider că, dacă permanentizăm treaba aceasta și ei o să fie mulțumiți de cărbunele pe care îl dăm, este posibil ca în perspectivă să dăm tot acolo", a declarat Paul Constantinescu, lider sindical la cariera Husnicioara.
Colterm a trebuit să prezinte o scrisoare de garanție la semnarea contractului, aceasta fiind condiția impusă de Complexul Energetic Oltenia pentru că societatea mai are de plătit niște vechi datorii față de complex.
O parte din cantitatea contractată de Colterm de la CE Oltenia va trebui livrată de la cariera Lupoaia. Greu de crezut că se va întâmpla acest lucru. La cariera din bazinul Motru minerii lucrează șapte zile din șapte pentru a da cărbune termocentralelor Turceni și Ișanița, iar în prezent nu are cărbune în depozite. Și Husnicioara alimentează la acest moment SE Turceni.

Vizualizări: 5,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: