Ciurel spune că avea incompetenţi în echipă. Impuşi de Guvernul Ponta!

Laurenţiu Ciurel, fostul director al CE Oltenia, dă noi detalii despre cum se fac numirile în companiile de stat. Spune că din cele 23 de persoane care au trecut prin Consiliul de Supraveghere de la CEO, doar una avea experienţă pe energie.

După ce a scris pe blog că deconta zile de cazare pentru Cornel Bobâlcă, actualul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, deși acesta participa la o şedinţă de 10 minute, acum Ciurel face dezvăluiri cu privire la profesionalismul şi competenţa membrilor din CS, de pe vremea când era el director la CEO. “Am avut preşedinte al CS un tip de meserie vânzător de detergenţi (avea si un mic atelier de uşi si ferestre) sau un absolvent de istorie aproape fără CV. În trei ani am avut 23 de membri in CS. Unul singur era specialist in energie, om care ştia ce vorbeşte, fost director la Transelectrica. Au mai fost, hai sa zicem încă maxim doi finanţişti şi 1-2 avocaţi relativ de nota 6-7. Din 23. În rest, fiecare ştăbuleţ de prin minister a încercat să-şi pună câte o lipitoare să sugă la ţâţa CEO. Neinstruiţi, uneori de-a dreptul iresponsabili, au fost frâne continuu, evitând să-şi asume orice răspundere, pentru că nu înţelegeau mai nimic”, scrie Ciurel.
Acesta recunoaşte că două mari inițiative legislative, de care avea CEO nevoie, nu au fost aprobate de Guvernul Ponta. Ambele au trecut de Parlament și Guvern după ce a plecat Ponta. “Am avut nevoie de două acte legislative: modificările la Legea energiei si Legea exproprierilor de utilitate publică. Erau și altele, dar astea erau importante. Având și Prim-ministru de partea noastră, câteodată chiar și unii miniștri, n-am reușit. Dacă ne-ar fi chemat CEZ, RWE, EDF, Vattenfall, am fi obținut aceste legi in maxim șase luni”, mai spune Ciurel.

Vizualizări: 4,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: