CE Oltenia și-a făcut stocurile pentru iarnă - comunicat

Conform prevederilor hotararii de guvern privind aprobarea unor masuri pentru realizarea stocurilor de siguranta ale Sistemului Energetic National pentru perioada de iarna, la data de 01 noiembrie 2018, CE Oltenia trebuie sa aiba asigurat un stoc de 800.000 tone lignit.

Faptic, masuratorile efectuate indica, la data de 22 octombrie 2018, 645.000 tone de carbune in depozitele termocentralelor si 250.000 tone in depozitele Directiei Miniere (in total, 895.000 tone lignit).

Carierele asigura in continuare completarea stocurilor si aprovizionarea ritmica a centralelor la nivelul consumului.

In iarna 2018-2019, CE Oltenia va functiona cu toate grupurile disponibile, in functie de consumul din Sistemului Energetic National si solicitarile Dispecerului Energetic National. In fiecare perioada de iarna, CE Oltenia a acoperit o cota de max. 30% din productia de energie din SEN, carbunele dovedind permanent ca este cea  mai  sigura sursa de producere a energiei electrice, indiferent de conditiile atmosferice.

Cifrele prezentate reprezinta aportul angajatilor CE Oltenia, care au reusit sa depaseasca tintele stabilite, dar si implicarea Ministerului Energiei in deblocarea unor acte normative necesare producerii energiei pe baza de carbune – parte componenta a sigurantei Sistemului Energetic National.

Sursa: Comunicat CE Oltenia

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: