Ce poți face la Rânca de 1 Decembrie

De 1 Decembrie, toată lumea petrece la Rânca. Salvamontiștii gorjeni sunt pregătiți să facă față unui număr cât mai mare de turiști care aleg să petreacă minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie în stațiunea montană din județul Gorj. Turiștii vor avea la dispoziție cinci pârtii de schi dacă va ninge intens în perioada care urmează.

Fie că ninge sau nu, în perioada care urmează, turiștii care aleg să petreacă minivacanța de 1 Decembrie la Rânca nu se vor plictisi. În cazul în care vor vrea să schieze și vremea îi va ajuta, atunci turiștii vor avea la dispoziție cinci pârtii de schi din care două dotate și cu instalații de zăpadă artificilă. ”Dacă zăpada nu va fi atât de mare pentru a permite practicarea sporturilor de iarnă, ne vom concentra atenția către zonele montane unde ar putea exista flux turistic în această perioadă. Sunt patru zile, oamenii pot beneficia la maxim de ele, dacă vremea va fi bună cu siguranță vor merge și către munte. Avem efective suficiente în acest moment, pregătim perioada cea mai grea din sezon, cea dintre Crăciun până la finalul vacanței de iarnă. Avem dotarea necesară, baza la Rânca este pregătită, cabinetul medical la fel și pe toată perioada sezonului de iarnă vom avea o Ambulanță dislocată în zona Rânca”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Parcul de Aventură, o opțiune

Dacă nu ninge pot să-și petreacă timpul în Parcul de Aventură de la intrare în stațiune sau se pot bucura de o excursie pe Vârful Păpușa. Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că salvamontiștii vor delimita în perioada ce urmează traseele montane astfel încât turiștii să nu fie surprinși de avalanșe. ” Dacă nu ninge, turiștii pot practica traseul din Parcul de Aventură și mici drumeții în jurul stațiunii pe trasele pe care le vom delimita noi pentru că la altitudine s-ar putea să fie zăpadă suficientă pentru producerea avalanșelor. O excursie pe Vârful Păpușa cu siguranță că este atractivă pentru oricine dacă este un strat de zăpadă foarte mic în zonă”, a mai spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

Anul acesta, minivacanța de 1 Decembrie este mai lungă decât de obicei, în sensul că toți gorjenii sunt liberi în data de 30 noiembrie, 1 Decembrie, zile declarate libere prin lege și posibil și vineri după care urmează cele două zile de week-end.

Vizualizări: 2,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: