Ce riscă gorjenii care comercializează necorespunzător articole pirotehnice

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

În acest sens, au fost întocmite 13 dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, au fost confiscate 446 kg articole pirotehnice și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.

Oamenii legii atrag atenţia asupra folosirii artificiilor şi petardelor. Chiar și cele de mici dimensiuni, care la prima vedere nu par a fi periculoase, pot cauza răniri grave sau invalidități.

Conform IPJ Gorj, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept; comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani; comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. 

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: