Ce s-a întâmplat cu cei doi căței aruncați într-un șanț, în Bălești

Unul dintre cei doi cățeluși abandonați într-un șanț pe marginea unui drum din comuna Bălești a murit. Medicul veterinar nu l-a mai putut salva. Celălalt este bine și, în curând, își va căuta stăpân. Cei doi pui de câine au fost aruncați în șanț în urmă cu câteva zile. Cel care a făcut asta a fost identificat de polițiști și este cercetat penal.

Momentul în care bărbatul a abandonat cățeii a fost surprins de o cameră de supraveghere. Se vede cum acesta coboară de pe bicicletă, aruncă puii și își continuă drumul.

"Despărțiti de mamă și aruncați în stradă
- Mami, vreau un cățel! Ba nu, vreau doi!
În timp ce copilul dumneavoastră visează la un prieten adevărat, iar voi căutați un patruped inimos care să îl responsabilizeze și să îi umple timpul liber cu bucurie… alte persoane aruncă „visurile” în stradă", a fost mesajul postat pe Facebook de Poliția Română.


Pentru că au stat în frig și au fost private de hrană, mult prea mici, cele două cățelușe s-au îmbolnăvit. Una dintre ele n-a mai supraviețuit. Sora ei a fost botezată Cora și așteaptă să-și găsească stăpân.

"Din păcate, una dintre micuțe a murit acum ceva timp din cauza parvovirozei, dar Cora, surioara ei, se află la cabinet și are energie cât o mie! Momentan, pe perioada schemei de deparazitare și vaccinare poate sta la noi, dar dupa aceea va trebui să îi găsim un stăpân responsabil", a fost mesajul medicului veterinar Patricia Paraschiv.

Polițiștii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață și abandonarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului.

Galerie foto


Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: