Ce se întâmplă dacă îți pui un cub de gheață la gât

Medicina chineză privește corpul uman ca un sistem energetic, care poate fi influențat de acupunctură și masaj. Mai mult decât atât, chinezii cred că vă puteți îmbunătăți sănătatea, starea de spirit dacă puneți un cub de gheață pe un anumit punct situat pe gât, la ceafă.

Acest punct se găsește între tendoanele în gât, la baza craniului, chiar sub creasta de jos a capacului craniului. În acupunctură, acest punct se numește Feng Fu sau refugiu de vânt.  Așezați-vă pe burtă și puneți un cub de gheață  și țineți-l timp de douăzeci de minute. Puteți securiza cubul de gheata cu un bandaj sau o eșarfă.

Inițial vei simți senzație de frig, dar în următoarele 30 până la 40 de secunde vei simți afluxul de căldură. Această metodă trebuie să fie repetată în mod regulat, în dimineața și seara la culcare. Această procedură va stimula eliberarea de endorfine in sânge, asa ca s-ar putea simți euforie în timpul primele zile ale tratamentului.

Această procedură poate să refacă și să mențină echilibrul fiziologic, întinerește corpul și întărește și energizează corpul. Stimularea regulată a punctului de Feng Fu va imbunatati somnul, vitalitatea generală, îmbunătățirea digestiei, eliminarea durerii în caz de dureri de cap, dureri de dinți și dureri articulare.

Mai mult, va ajuta în cazul astmului bronșic, obezitate și malnutriție, boli neurologice, gastro-intestinale acute și boli cu transmitere sexuală, boli respiratorii, boli cardiovasculare, tulburări ale glandei tiroide, artrita, hipertensiune și hipotensiune, celulită, insomnie, stres, oboseală, depresie, tulburări ale ciclului menstrual și endocrin infertilitate, tulburări psiho-emoționale.

Rețineți că această metodă nu este recomandată dacă aveți un stimulator cardiac, în caz de sarcină, epilepsie sau schizofrenie.

Vizualizări: 3,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: