Ce spune Ciobotărică despre eficientizarea CE Oltenia

Managerul Complexului Energetic Oltenia a acordat un interviu pentru ziarul Bursa, în care a vorbit, printre altele, de măsurile pe care le va lua pentru eficientizarea companiei. CE Oltenia este o companie integrată de producere a energiei electrice şi exploatare minieră, a explicat Ciobotărică. "Având propriile cariere, putem controla costurile cu combustibilul în ponderea produsului finit - energia, cărbunele fiind o parte semnificativă a costului pe MWh (circa 40%). Rezultatele companiei sunt influenţate şi de o serie de factori externi care nu sunt controlabili de către societate şi care depind de politica sectorială în domeniul energiei", a spus managerul CEO.
Referitor la mediul extern, Ciobotărică a menționat că, prin diligenţele făcute de reprezentanţii companiei, s-a reuşit obţinerea unei hotărâri de guvern pentru declanşarea procedurilor de expropriere în vederea deblocării activităţii carierelor miniere care va permite reduceri de cheltuieli semnificative faţă de cererile exagerate ale familiilor care au proprietăţi în faţă excavatoarelor.
"Cât priveşte mediul intern, ne propunem implementarea unui program de restructurare - reorganizare - eficientizare care să crescă productivitatea muncii, performanţa individuală şi, implicit, a companiei. Conducerea companiei este convinsă că toţi salariaţii sunt conştienţi de necesitatea unui efort colectiv pentru susţinerea acestor demersuri, în contextul actualelor orientări mondiale privind energia produsă pe baza de cărbune, a concluzionat Ciobotărică.

Interviul AICI.

Vizualizări: 5,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: