Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cearta pe bani

Codul de bune practici ar trebui să pună capăt certurilor dintre producătorii agricoli şi vânzători, dar cearta nu are nici o şansă să se termine odată cu adoptarea codului. Sindicatele din agricultură care se bat cu pumnul în piept că reprezintă producătorii şi care de fapt reprezintă marii producători cer retailierilor să scoată din preţul produsului de la raft câteva taxe cum ar fi taxa de intrare, taxa de extindere a spaţiului de expunere a produsului etc. Retailierii par a fi de acord cu acest lucru, dar noi ca şi consumatori nu vom resimţi în preţul cu care cumpărăm produsele din hipermarketuri, deoarece tot bâlciul se rezumă la redistribuirea profitului între producători şi vânzători. Aşa că pentru noi, consumatorii, preţul produsului din raft nu are nici o şansă să se ieftinească, pentru că oricât am fi de săraci şi indiferent de cât de grea este criza, de mâncat tot trebuie să mâncăm. Este adevărat că am putea consuma mai puţin! Şi sindicatele şi magazinele se bat de fapt pe banii noştri, ai cumpărătorilor.

Tot pe bani se ceartă şi Consiliul Superior al Magistraturii, care la întâlnirea cu şeful statului s-a plâns că unele  instanţe sunt în situaţia de a nu-şi mai putea plăti angajaţii, iar pe de altă parte aceleaşi instanţe sunt puse în faţa unui val nemaiîntâlnit de pensionări. Pensionările magistraţilor lasă instanţele descoperite în condiţiile în care şi aşa ele lucrau fără scheme complete. Interesantă pare propunerea preşedintelui Băsescu, care s-a exprimat că nu ar fi de neglijat ca toate hotărârile instanţelor de judecată să fie afişate pe saiturile instanţelor, a motivat preşedintele, pentru o practică unitară. Propunerea urma să fie discutată cu membrii CSM. Mai mult ca sigur că aceştia nu vor dori afişarea hotărârilor pentru că judecătorii corupţi din sistem nu-şi mai pot face mendrele pe banii şi vieţile noastre uzitând de inamovibilitatea lor. Atunci orice persoană interesată poate să vadă rezultatul deliberărilor judecătorilor. Cât despre lipsa banilor din sistem, membrii CSM au fost nevoiţi să accepte că aceştia sunt, dar pentru ei trebuie să muncească. Băsescu le-a spus magistraţilor că au la dispoziţie 110 milioane de euro dintr-un credit luat de Banca Europeană de Investiţii, iar pentru cheltuirea lor nu trebuie decât să facă proiecte. “Dacă agricultorii au reuşit să facă proiecte, atunci din partea dumneavoastră mă aştept la mai mult” – a declarat preşedintele. Ce nu a spus preşedintele este că banii respectivi sunt destinaţi îmbunătăţirii condiţiilor de muncă, în sensul reabilitării clădirilor şi a sistemelor informatice. Pentru a accesa aceste fonduri CSM sau ministerul de justiţie ar trebui să dispună de compartimente specializate pentru crearea cărora nu se opune nimeni deocamdată. Ce a discutat Băsescu cu membrii CSM în spatele uşilor închise rămâne de văzut. Până atunci  neînţelegerile dintre noi tot judecătorii trebuie să le soluţioneze.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: