Cel mai bătrân pescar din Gorj a murit înecat

Sfârşit tragic pentru cel mai bătrân pescar din Gorj. Sevastian Rasoveanu, în vârstă de 95 de ani, din Târgu Jiu, fost veteran de război, a fost găsit ieri de pescari în zona Insuliţei plutind pe apă. Medicii nu au putut decât să constate decesul, asta pentru că bătrânul murise cu câteva ore înainte de a fi găsit. Rămâne ca oamenii legii să stabilească în ce circumstanţe a murit bătrânul.

Un pescar a fost cel care a văzut trupul neînsufleţit al bătrânului, plutind pe Jiu. Pentru a-l aduce la mal acesta s-a folosit de undiţă, astfel că pompierii veniţi la faţa locului nu au mai trebuit să intervină. “Era cel mai bătrân pescar. Veneam la peşte, dădeam după ştiucă la blincher şi îl văzui cu faţa în jos în apă. Strigai la nişte băieţi şi sunai la 112. El de obicei pescuia pe partea de sus, pe la Turcineşti, bănuiesc că pe acolo e apa mai adâncă, virul puternic. Era la pescuit sigur după câte se vede. A alunecat în apă sau posibil, dacă a rămas cu căciula în cap, o fi făcut un infarct”, a spus Ion Vulpoi.

Medicii sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate decesul. Aceştia spun că nu au găsit urme de agresiune asupra bătrânului. “L-au găsit plutind cu faţa în jos şi l-au apropiat de mal. Nu ştim de cât timp este, este mort de multe ore. Nu ştiu de cât timp. Am găsit asupra sa acte de identitate. Se cunoaşte că este pescar şi veteran de război. Nu se văd urme de agresiune”, a declarat Claudiu Constantinescu, medic în cadrul Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj.

Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate motivul care a condus la decesul bătrânului.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: