Proteste antiguvernamentale ale angajaţilor din penitenciare

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) s-a alăturat săptămâna trecută sindicaliștilor “Cartel Alfa” în Piața Victoriei, pentru a protesta față de lipsa de reacție a Guvernului în ceea ce privește promisiunea acestuia de a modifica Legea dialogului social. „Cred că ar trebui să reluăm genul acesta de acţiuni, în care numărul celor care protestează pentru drepturile lor să fie din ce în ce mai mare”, scrie liderul sindical Florin Şchiopu pe forumul sindicatului. Şchiopu este şi liderul sindicaliştilor din penitenciarul Târgu Jiu.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) solicită să se facă urgent schimbări în Legea dialogului social, respectiv: reacordarea dreptului la grevă a angajaților din sistemul penitenciar; modificarea reprezentativității organizațiilor sindicale;introducerea contractului colectiv de muncă unic la nivel național;rescrierea Legii salarizării;dreptul la o muncă decentă. În caz contrar, ameninţă guvernul cu ample proteste de stradă.

Sindicaliştii din penitenciare au de gând să reia protestele de săptămâna trecută, în număr mult mai mare, şi îl acuză pe Victor Ponta că a uitat de modificările promise în 2013. „Din păcate, conducătorii noştri sunt sensibili numai în astfel de momente. Şi acest lucru este general valabil. Atunci când erau în opoziţie, au semnat un memorandum cu sindicatele prin care se obligau să modifice acele prevederi care vulnerabilizează forţa de muncă. Demersuri din partea sindicatelor au fost. Din păcate au uitat ce au semnat. Acum vin să ne ceara votul”, mai scrie sindicalistul Şchiopu pe forumul sindicatului, atacând frontal şeful guvernului.

declaratii_schiopu

declaratii_schiopu

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: