Cel mai gustos tort pentru iubitorii de vanilie, nuci și ciocolată

Ingrediente blat 1: 6 ouă, 200 g zahăr, 4 linguri de apă clocotită, 150 g făină, 1 plic praf de copt, 2 linguri de cacao.

Mod de preparare: Batem ouăle bine cu tot cu albuș și gălbenuș. Apoi adăugăm zahărul împreună cu apa clocotită, făina, cacao și praful de copt.

Toate ingredientele le turnăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt si coacem amestecul la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute pe ceas.

Ingrediente blat 2:  5 albușuri, 200 g de zahăr, 3 linguri de făină, 250 g de miez de nucă (tăiat mărunt, nu măcinat).

Mod de preparare: Batem bine albușurile într-un bol, până ajung sub formă pufoasă. Nu trebuie să cadă din castron atunci când îl întorci. Apoi adăugăm zahărul, făina și miezul de nucă.

Amestecăm încet până se îmbină toate ingredientele (trebuie să fie bine omogenizate). Coacem în aceeași tavă, sau în alta, dar de exact aceeași mărime, la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Ingrediente crema 1: 5 gălbenușuri, 200 g zahăr, 300 g unt.

Mod de preparare: Batem gălbenușurile împreună cu zahărul și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă. Între timp, scoatem untul de la frigider și îl lăsăm pe masa pentru a se mai încălzi. La final, adăugăm untul la temperatura camerei și o lăsăm pe masă.

Ingrediente crema 2: 350 ml de lapte, 1 plic de budincă de vanilie, 3 linguri de zahăr, 3 plicuri de zahăr vanilat.

Mod de preparare: Fierbem budinca în 350 ml de lapte, apoi o lăsăm să se răcească. La final adăugăm prima cremă peste.

Ingrediente glazură: 100 g de ciocolată cu lapte, 1 lingură de unt, 2 linguri de lapte.

Glazura se va face pe baie de aburi.

Se așează primul blat, peste care se pune jumătate din cremă. Apoi peste va fi pus jumătate din al doilea blat (tăiat pe grosime în două) și cu cealaltă jumătate de cremă.

La final se adaugă jumătatea din al doilea blat rămasă și glazura. Se lasă la răcit în frigider câteva ore apoi este numai bun de servit. 

Vizualizări: 1,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: