Mâncare de pipote cu sos ceapă și roșii

Mâncarea de pipote cu ceapă și sos de roșii este o reţetă foarte simplă, ceapa şi roşiile fiind garnitura ideală pentru pipote. Sosul preparat este uşor dulceag de la ceapa caramelizată. 

Pentru a realiza tocănița de pipote cu sos de ceapă şi roşii nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Aceasta se prepară destul de ușor iar aromele care se combină vor de un gust deosebit mâncării.

Ingrediente: pipote de pui; ceapă albă; pastă de tomate; usturoi; foi de dafin; pătrunjel verde; roşii; ulei; sare şi piper.

Mod de preparare: Va trebui să fierbi pipotele în apă cu puțină sare şi să îndepărtezi spuma albă de fiecare dată când aceasta se ridică la suprafață. Toacă ceapa pe  care apoi o vei prăji în ulei cu o foaie de dafin și câțiva căței de usturoi tocați mărunt.

În momentul în care pipotele vor fi fierte, acestea trebuie puse în cratiță, peste ceapa prăjită, alături de roșiile tocate, adăugând și puțină apă. De asemenea, pune puțină pastă de tomate și condimentează cu sare și piper după gust.

Lasă toată această compoziție să fiarbă până în momentul în care consistența ajunge la cea de sos. La final adaugă pătrunjelul tocat.

Vizualizări: 5,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: