Prăjitură Monaco cu biscuiți și cremă

Această prăjitură Monaco este la îndemâna oricui, chiar dacă nu se pricepe prea mult la prepararea dulciurilor. Este delicioasă şi se prepară destul de rapid, fiind vorba de o reţetă fără coacere, pentru gătirea ei apelându-se doar la fierbere şi apoi la frigider.

Prăjitura Monaco fără coacere se prepară doar cu biscuiți și cremă delicioasă.

Ingrediente pentru prăjitură: 150 ml lapte, esență de rom.

Ingrediente necesare pentru umplutură: 500 ml lapte, 2 plicuri budincă de vanilie ( sau ciocolată / căpșuni ), 120 g zahăr,  75 g unt.

Ingrediente necesare pentru crema de biscuiți: 4 biscuiți Oreo, 250 g brânză mascarpone, 500 g frișcă lichidă, 50 g ciocolată cu rom.

Mod de preparare: Așezăm biscuiții într-o tavă dreptunghiulară formând un blat pătrat. Ungem biscuiții cu un amestec de lapte cald, zahăr și rom. Pentru crema de vanilie, amestecăm într-o oală laptele, zahărul și praful de budincă.

Punem oala pe foc, amestecăm continuu până budinca începe să se îngroașe, apoi o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Amestecăm apoi budinca cu untul la temperatura camerei și mixăm până la omogenizare.

Întindem crema astfel obținută peste blatul însiropat de biscuiți. Băgăm tava la frigider și ne apucăm de crema de biscuiți. Batem frișca spumă tare, apoi adăugăm brânza mascarpone, biscuiții aromaţi răzuiți și amestecăm.

Punem și ciocolata cu rom rasă și amestecăm până la omogenizare. Scoatem tava din frigider, întindem crema de biscuiți în strat uniform peste crema de vanilie și punem tava înapoi la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: