Cel mai performant laborator mobil, adus de prefect pentru măsurarea calității aerului

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a adus la Târgu Jiu cel mai performant laborator mobil din dotarea autorităților naționale de mediu pentru a măsura calitatea aerului.

Această acțiune vine în contextul preocupării pentru sănătatea locuitorilor, calitatea vieții și imaginea orașului. Popescu a subliniat importanța monitorizării atente a situației și a așteptării rezultatelor măsurătorilor. De asemenea, a făcut un apel către toți factorii implicați să acționeze în interesul comunității și să nu pună în pericol sănătatea cetățenilor. Astfel, aducerea laboratorului mobil reprezintă un pas important în promovarea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru locuitorii județului Gorj.

"Am adus la Târgu Jiu cel mai performant laborator mobil din dotarea autorităților naționale de mediu pentru a măsura calitatea aerului. Pornim de la o certitudine: aerul toxic pe care îl respirăm ne afectează sănătatea, calitatea vieții și afectează statutul de oraș turistic și cultural pe care ni-l dorim. Voi monitoriza atent situația, aștept rezultatele măsurătorilor și vă asigur că nu voi permite ca anumiți indivizi, exponenți ai autorității publice locale sau ai grupurilor de interese să pună în pericol sănătatea gorjenilor și a târgujienilor", a scris Popescu pe Facebook. 

Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: