Cel mai puternic cutremur din acest an

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. 

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că seismul a avut loc la ora 03:38:06 şi a avut magnitudine 5.8 pe scara Richter.

Seismul s-a produs la adâncimea de 151 de km, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grade Mercalli.

Două ore mai târziu, un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,3. Conform INFP, al doilea seism s-a produs la ora 5:48, la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 150 de km.

Sistemul RO-ALERT nu a trimis nicio alertă. "În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)", menţionează DSU.

Vizualizări: 2,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: